Αλέξης Σαββόπουλος

Σοβαρά τώρα, κ. ομοσπονδιακέ τεχνικέ;

Ο Αλέξης Σαββόπουλος καταπιάνεται με την Κ17 του Άρη και έχει ενστάσεις αναφορικά με την Εθνική ομάδα στις αντίστοιχες ηλικίες.

Σε ένα σαββατοκύριακο έντονων συναισθημάτων για τον Άρη, που περιλάμβανε μια αμφιλεγόμενη ήττα ελέω και διαιτησίας απέναντι στον Ολυμπιακό και μια εκκωφαντική νίκη στο μπάσκετ απέναντι στην ΑΕΚ, σε έναν αγώνα που και οι δυο ομάδες μετρούσαν τις… πληγές τους σε απουσίες παικτών ώστε να συμπληρώσουν αξιόμαχα ρόστερ, η νίκη επίσης επί της ΑΕΚ των πιτσιρικάδων της Κ17 του Άρη πέρασε κάπως στα ψιλά.

Όμως με αυτήν την νίκη ξεκίνησε η Κυριακή της 13ης Μαρτίου, μια νίκη που έφερε τον Άρη στον τελικό της πρωταθλήματος στις συγκεκριμένες ηλικίες. Μια νίκη πεντακάθαρη, αδιαμφισβήτητη, πειστική. Κανείς φυσικά δεν πρέπει να παραβλέπει ότι σε αυτές τις ηλικίες παράγοντες που για επαγγελματίες αθλητές είναι διαχειρίσιμοι, όπως το άγχος ενός ημιτελικού ή η πίεση όταν κάτι στραβώνει νωρίς, όπως στράβωσε για την ΑΕΚ ο συγκεκριμένος αγώνας, μπορεί να επηρεάσουν καθοριστικά την εξέλιξη αλλά και την εικόνα των ομάδων. Συνεπώς τα συμπεράσματα από μεμονωμένους αγώνες δεν μπορούν να γενικευθούν και ούτε θα το κάνω.

Επειδή όμως στο ελληνικό ποδόσφαιρο τούτης της ΕΠΟ και των επιλογών της δεν πλήττεις ποτέ και εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, πάντα σε εκπλήσσει δυστυχώς όχι ευχάριστα, έρχονται οι επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Κ-17, επιλογές που ανάθεμά με αν έχουν λογική και κριτήρια, και πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ στις ίδιες ηλικίες Αλέξανδρου Αλεξιάδη. Και φυσικά υπερτονίζω το πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ μήπως και το αντιληφθεί και ο συγκεκριμένος, διότι εξακολουθεί να λειτουργεί ως τεχνικός του ΠΑΟΚ και όχι της Εθνικής.

Πόσες επιλογές θα περίμενε κανείς από την, τουλάχιστον φιναλίστ για εφέτος, ομάδα του Άρη σε ένα σύνολο 46 ποδοσφαιριστών που από τον Αύγουστο του 2021 και μέχρι πριν λίγες ημέρες κλήθηκαν-αξιολογήθηκαν στην Εθνική; Πέντε; Τέσσερις; Τρεις; Διάολε δυο στους 46; Μα φυσικά και όχι. Ένας, ένας και μοναδικός (Τανούλης). Μια εντεκάδα ολόκληρη +1 (σύνολο 12) φυσικά από τον ΠΑΟΚ, οκτώ από την ηττημένη από τον Άρη ΑΕΚ, τέσσερις από τον φιναλίστ του φετινού final-4 Ατρόμητο. Παράξενο; Όχι για τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, επιλογή τούτης της ΕΠΟ για ομοσπονδιακό τεχνικό. Πόσοι πιτσιρικάδες του Άρη κλήθηκαν σε επίσημους αγώνες; Μηδέν. Zero. 0. Μια δεκάδα του ΠΑΟΚ όμως συστηματικά. Και οι υπόλοιποι 12 μοιράζονται μεταξύ ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού.

Και δεν θα μπω στο ζύγι, ότι δηλαδή ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν στην εθνική αθροιστικά περίπου όσους ποδοσφαιριστές έχει ο ΠΑΟΚ. Πρώην του ΠΑΟΚ είναι ο φερόμενος ως ομοσπονδιακός προπονητής της Κ-17, επιλογή τούτης της ΕΠΟ είναι, προφανώς αυτό το μαντρί αυτό το γάλα δίνει. Δηλαδή καμία άλλη ομάδα πλην των τεσσάρων σε ετούτη τη χώρα δεν έχει να επιδείξει τίποτα;

Δηλαδή οι δυο από τις τέσσερις καλύτερες κατά τα αποτελέσματα ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, Άρης και Ατρόμητος, δεν έχουν ούτε έναν πιτσιρικά που να αξίζει την ευκαιρία; Μα ούτε έναν; Κανένας εκ των 22-30 ποδοσφαιριστών Άρη και Ατρομήτου που αγωνίζονται δεν έχει να επιδείξει κάτι που να τον ξεχωρίσει; Δηλαδή δυο σύνολα μετρίων ποδοσφαιριστών κατόρθωσαν να καταλάβουν τις δυο από τις τέσσερις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος;

Αν είναι έτσι, η ΕΠΟ να πάρει ως ομοσπονδιακούς τεχνικούς τους προπονητές Άρη ή Ατρομήτου, που δίχως ικανούς ποδοσφαιριστές κατόρθωσαν το ακατόρθωτο και το ζητούμενο ταυτόχρονα, να κάνουν ικανότατες ομάδες, να μετατρέψουν ένα σύνολο μετρίων που δεν ξεχωρίζει κανένας, σε ένα σύνολο που εξυπηρετεί το σκοπό του ποδοσφαίρου σε αυτές τις ηλικίες, τη βελτίωση και την ένταξη του ατομικού στο ομαδικό.

Εντάξει, προφανώς σοβαρή κουβέντα δεν μπορεί να γίνει και προφανώς δεν υπάρχει κάποιος πειστικός λόγος για αυτό το απίστευτο που συμβαίνει με την «Εθνική Κ-17». Τι ψάχνω και εγώ να βρω, θα πρέπει να το πάρω απόφαση προφανώς, αυτό το οικοδόμημα, το ετοιμόρροπο οικοδόμημα της ΕΠΟ που προκαλεί σε κάθε του ενέργεια προφανώς δεν διορθώνεται, γκρεμίζεται, ώστε κάπου να κλείσει αυτός ο κύκλος της παρακμής.

Ευτυχώς για ενέργειες σαν την αφαίρεση έξι βαθμών στον Άρη, υπάρχει ένα CAS που αποδίδει δικαιοσύνη, βάζει φρένο στο παρακράτος και το εκθέτει στα μάτια όσων θέλουν να δουν το βρόμικο παιχνίδι που παίχτηκε φέτος το καλοκαίρι και «έστησε» μια ομάδα στον τοίχο με μια τόσο εξόφθαλμα παράνομη (όπως κρίθηκε από το CAS) απόφαση που η μπόχα της έδιωξε τον πρώην αρχηγό της Εθνικής από την προεδρία της ΕΠΟ.

Δυστυχώς για τα πιτσιρίκια του Άρη, του Ατρομήτου, αλλά και των υπολοίπων ελληνικών ομάδων, δεν υπάρχει CAS για τον αποκλεισμό τους από την εθνική Κ-17. Θα πρέπει από πολύ νωρίς να βιώσουν στο πετσί τους τι σημαίνει ελληνικό ποδόσφαιρο και πώς η ελληνική πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x